Erdélyi csorba leves
Hozzávalók:
- 25 dkg csirkemell
- 20 dkg cukorborsó
- 15 dkg gomba
- 1 szál sárgarépa
- 1 szál petrezselyem
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- ízlés szerint só
- bors
- tárkonyecet
- morzsolt tárkonylevél
- ételízesítő
- A díszítéshez:
- citrom
- tejföl
ELKÉSZÍTÉS
- Elkészítés: Kevés olajon a finomra vágott vöröshagymát, a felkockázott csirkemellet, a karikákra vágott zöldségeket megpároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, és annyi vízzel öntjük fel, hogy sűrű, tartalmas levest kapjunk.
- 1-2 evőkanál olajon külön megpároljuk a cukorborsót és a felszeletelt gombát, majd a leveshez adjuk és készre főzzük, végül tejfölös habarást készítünk bele.
- Tárkonyecettel és tárkonylevéllel ízesítjük tálalás előtt.