Erdélyi csorba leves

Hozzávalók:
  • 25 dkg csirkemell
  • 20 dkg cukorborsó
  • 15 dkg gomba
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 szál petrezselyem
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • ízlés szerint só
  • bors
  • tárkonyecet
  • morzsolt tárkonylevél
  • ételízesítő
  • A díszítéshez:
  • citrom
  • tejföl

ELKÉSZÍTÉS

  • Elkészítés: Kevés olajon a finomra vágott vöröshagymát, a felkockázott csirkemellet, a karikákra vágott zöldségeket megpároljuk, majd hozzáadjuk a fűszereket, és annyi vízzel öntjük fel, hogy sűrű, tartalmas levest kapjunk.
  • 1-2 evőkanál olajon külön megpároljuk a cukorborsót és a felszeletelt gombát, majd a leveshez adjuk és készre főzzük, végül tejfölös habarást készítünk bele.
  • Tárkonyecettel és tárkonylevéllel ízesítjük tálalás előtt.