Miccs recept
Hozzávalók:
- 40 dkg sertéshús
- 40 dkg marhahús
- 30 dkg birkahús
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kávéskanál bors
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál borsikafű
- 2 kávéskanál fűszerkömény
- 2 teáskanál só
Elkészítés:
- A háromféle húst daráld le kétszer-háromszor. Fűszerezd préselt fokhagymával, sóval, borssal, borsikafűvel, köménnyel, és add hozzá a szódabikarbónát is. Takard le, és tedd legalább nyolc órára a hűtőszekrénybe. Még jobb, ha egy napon át állni hagyod, a hűtőben természetesen.
- Sütés előtt készíts a masszából vizes kézzel hosszú, kisebb hengereket. Ha teheted, grillezd, erősebb parázs felett, jól megolajozott rácson. Fontos, hogy gyakran forgasd meg, hogy egyformán piruljon.