Miccs receptje

Miccs recept
Hozzávalók:
  •          40 dkg sertéshús
  •          40 dkg marhahús
  •          30 dkg birkahús
  •          4 gerezd fokhagyma
  •          2 kávéskanál bors
  •          1 teáskanál szódabikarbóna
  •          1 kávéskanál borsikafű
  •          2 kávéskanál fűszerkömény
  •          2 teáskanál só

Elkészítés:

  • A háromféle húst daráld le kétszer-háromszor. Fűszerezd préselt fokhagymával, sóval, borssal, borsikafűvel, köménnyel, és add hozzá a szódabikarbónát is. Takard le, és tedd legalább nyolc órára a hűtőszekrénybe. Még jobb, ha egy napon át állni hagyod, a hűtőben természetesen.
  • Sütés előtt készíts a masszából vizes kézzel hosszú, kisebb hengereket. Ha teheted, grillezd, erősebb parázs felett, jól megolajozott rácson. Fontos, hogy gyakran forgasd meg, hogy egyformán piruljon.