4. nap
2019. 04. 07. kedd
Elhagyva a nagyon szép szálláshelyünket, reggel Marosfőre
utaztunk. Meglátogattunk egy nomád állattartó farmot, egy esztenát. Megismerkedtünk
az itt élő családdal. Bepillantottunk az önellátó gazdálkodás folyamataiba.
Megkóstoltuk a helyben termelt házi finomságokat, az ordát, a házi sajtot, a
vinetát, a füstölt szalonnát, a házi szalámit, és megismerkedtünk ezek
elkészítésének a módjával.
A finomságokat kokojza szörppel öblítettük le.
Továbbutazva,
meglátogattuk
a Csíksomlyói Kegytemplomot,
ahol éppen egy mise közepébe csöppentünk. Megsimogattuk az 500 éves Mária-szobor
lábát és megismertük a Pünkösdi búcsú történetét is.
Székelyudvarhelyen
sétát
tettünk a városban és szabadidőnkben többen meglátogattunk egy nagyon patinás
cukrászdát (Alexandra), ahol helyi finomságokat kóstoltunk. A gyerekek
megélhették, hogy otthonuktól közel 700 km-re, egy 40 ezer lakosú városban
vannak, ahol mindenki magyar.
A
következő állomás Szejkefürdő, Orbán Balázs sírja, melyhez székely kapuk során át
gyalogoltunk fel a hegyoldalba.
Ezután Farkaslakán
Tamási Áron
sírjánál álltunk meg, és vásárlási lehetőségünk is adódott út az út menti
kirakodóvásárban.
Korondon is
megnéztük a kirakodóvásárt, mielőtt elfoglaltuk szálláshelyünket.